Skip to content Skip to footer

Zijn kant en klaarmaaltijden gezond?

Je wilt gezonder eten, maar toch lukt het niet altijd om elke dag vers te koken. Een kant en klaar maaltijd is dan soms de enige oplossing. Maar zijn kant en klaarmaaltijden gezond?

Zout en vet

Veel kant en klaarmaaltijden zijn gemiddeld zouter en vetter dan wanneer je deze zelf zal koken. Vandaar dat deze niet als ideale opties worden gezien. Daarnaast bevatten ze weinig groente en over het algemeen minder vezels. Toch is dat niet met alle opties zo.

De een is de ander niet.

Zoals met alles kan je ook kant en klaar maaltijden niet over 1 kam scheren. De een is de ander niet. Iedere dag een diepvries pizza eten is ook zeker niet iets wat ik zal aanbevelen… Maar daarentegen kan je prima leven op af en toe een kant en klaar maaltijd zoals een salade. Zo zie je mij in de video dat ik een salade neem waarbij ik al zo’n 80% van mijn dagelijks hoeveelheid groente binnen heb. Overigens raad ik zelf aan daar boven te zitten, maar dit kan een hele goede manier zijn om al een groot deel binnen te hebben.

En ook in mijn ontbijt zaten goede voedingsstoffen.

Niet elke dag

Toch zal ik ook met deze maaltijden ze niet elke dag nuttigen. Sowieso is variatie de key en zelf koken is toch altijd lekkerder, verser en gezonder. Maar af en toe een maaltijdsalade of zelfs een pizza past prima binnen een gezonde leefstijl!

5 oktober is weer een gratis webinar waarbij ik tips geef hoe je een betere relatie met voeding kan creeëren. En hoe je naast je drukke baan lekker gezond kan eten zonder kant en klaarmaaltijden.

Leave a comment