Skip to content Skip to footer
Heart2start is opgericht door Jetske Kalwij

Tijdens mijn studie creatief therapie begon ik mij steeds meer te verdiepen in gezond eten en sporten.
Door verschillende influencers deed ik mee aan verschillende challenges. Ik stopte met het eten van suiker, het drinken van alcohol en werd vegan. In 2019 besloot ik hulp te zoeken bij een therapeut en begon mijn zoektocht naar zelfliefde.

Tijdens deze zoektocht liet ik steeds meer restricties los en begon ik van mijn lichaam te houden. Uit duurzaam oogpunt bleef ik veganistisch eten, maar niet meer met dezelfde restricties als voorheen. (Zoals geen suiker en alcohol).

Tijdens mijn zoektocht naar zelfliefde kwam ik tot de conclusie dat het niets uitmaakt hoeveel je weegt. Zolang je niet van jezelf en je lichaam houdt is geen enkel gewicht genoeg… Dit bracht mij op een idee: Ik wil niets liever dan dat mensen houden van zichzelf en hun lichaam en uit liefde voor zichzelf een gezonde leefstijl creëren. Dat is waarom ik in 2021 besloot om mij bij te scholen als leefstijlcoach.

Door de kennis van mijn studie creatieve therapie gecombineerd met de kennis van mijn studie tot leefstijlcoach kan ik een uniek programma maken. Het programma laat je niet alleen werken aan voeding en beweging maar vooral aan mindset. Want dat is waar het allemaal begint: Een gezonde geest in een gezond lichaam!

thumbnail_2D52A350-5AE4-4762-BAEF-BB97D2375022

Missie: Heart2start wil meer zelfliefde en body positivity (neutrality) creeren Daarnaast wil ze mensen helpen bij het ontdekken van hun gezonde leefstijl. Vol energie wakker worden, de trap oplopen zonder problemen en het maken van gezonde keuzes niet omdat het moet maar omdat je het wilt. Het is geen dieet maar een leefstijl!! En ik help je graag gedurende de weg ernaartoe!

Visie: (Wat is een gezonde leefstijl volgens Heart2start?)

Een gezonde leefstijl is er een zonder restricties. Een waarin je alles mag eten wat je wilt ongeacht of het weekend of vakantie is. Het gaat uiteindelijk om de balans. Weten wat je lichaam energie geeft en je ziel liefde. Soms is dat een salade en soms een muffin.

Terwijl ik bezig was met alles vermijden, had ik liever iemand gewild die mij hielp om meer de balans te vinden. Mezelf niet te overeten maar ook niets te verbieden. Niet constant het gevoel hebben om maandag opnieuw te beginnen omdat je in het weekend te los bent gegaan. Geen voedingsmiddelen koppelen aan vakantie/weekend. Zonder schuldgevoel chips en chocola eten.

Maar niet alleen wat betreft voeding ook beweging. Je hoeft je maaltijd niet te verdienen na het sporten. Je hoeft ook niet een maaltijd te compenseren met sport. Je kan genieten van een glas wijn en uitgaan en tegelijkertijd een leefstijl hebben waarin je hardloopt en/of naar de gym gaat.

Ook als je net als ik een hartafwijking of andere (aangeboren) aandoening hebt waardoor sporten niet makkelijk voor je is, is dit geen reden om het niet te doen. Er bestaan 10000 manieren van bewegen. En bewegen is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest!! Je traint er ook je geheugen mee en het helpt met betere focus.

Een gezonde leefstijl draait niet alleen om bewegen en voeding. Het gaat ook om voldoende rust, sociale contacten en het hebben van een doel in het leven. Maar bovenal over zelfliefde.

En dat laatste is de drijfveer van Heart2start. Het creëren van meer zelfliefde. Als we allemaal van onszelf zouden houden en onszelf 100% zouden accepteren zoals we zijn dan zal de wereld een stuk mooie zijn! Zelfliefde wordt vaak gezien als egoïstisch en arrogant. Maar dat is niet waar het om gaat. Zelfliefde is jezelf accepteren inclusief al je gebreken. Dat betekent niet dat je daar niet aan mag/kan werken ieder mens groeit en zelfliefde is vol liefde naar jezelf toe groeien. Zoals je soms een vriend/ familielid kunt suporten, kan je ook jezelf suporten. Als je stopt met oordelen over jezelf stop je ook met oordelen over een ander! Een waarheid als een koe maar tegelijkertijd zo lastig. Want oordelen zit in de mens. Maar door het stoppen/minderen van oordelen over jezelf, en meer van jezelf te houden ga je vanzelf ook de ander minder beoordelen en hen accepteren zoals ze zijn!

Ik wil jou helpen om van jezelf te houden zoals je bent!

Meer inspiratie

OP INSTAGRAM